Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση εταιρίας στη γειτονική χώρα. Έδρα από 25 ευρώ το μήνα, πλήρης λογιστική υποστήριξη, ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια, τραπεζικές συναλλαγές κάθε είδους για φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταβίβαση εταιρικού αυτοκινήτου, έρευνα ακίνητης περιουσίας, εγκαταστάσεων, μηχανημάτων κ.λπ. Πλήρης υποστήριξη, συμβουλές. Επικοινωνία: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642.

Νέο κύμα φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία

Μεταναστεύουν στις γειτονικές χώρες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να αποφύγουν την υπερφορολόγηση και τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές. Σε μία προσπάθεια τους να αποφύγουν το λουκέτο αναζητούν τις καλύτερες λύσεις που όπως φαίνεται είναι μακριά από την Ελλάδα.


Η κυβέρνηση όμως δυστυχώς βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Ενδιαφέρεται μόνο για τη φοροδιαφυγή που συντελείται ή ενδεχομένως να συντελείται και όχι ότι συνεχώς αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές και διογκώνονται χρόνο με το χρόνο οι απαιτήσεις του δημοσίου από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού είναι αμείλικτα. Και δείχνουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί. Οι φόροι ύψους 2,5 δις. ευρώ που εφάρμοσε το 2017 όπως δείχνουν τα στοιχεία οδηγήθηκαν στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. ΟΙ πολίτες αρνούνται να πληρώσουν, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση επί της ουσίας υφαρπάζει το μεγαλύτερο τμήμα των εισοδημάτων τους.




Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που ιδρύθηκαν σε γειτονικές χώρες είναι καθαρά εικονικές. Είναι εταιρείες-σφραγίδες, όπως είπε, εταιρείες που έχουν μόνο ΑΦΜ. Ούτε καν εταιρείες που έχουν μεταφέρει ένα μέρος της δραστηριότητας αλλού και ένα μέρος κράτησαν στην Ελλάδα. Είναι εταιρείες χωρίς προσωπικό και χωρίς καμία πραγματική δραστηριότητα.

Ωστόσο, η υφυπουργός, δεν έκανε καμία αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα της υπερφορολόγησης των υψηλών συντελεστών που ισχύουν στην Ελλάδα όταν στις γειτονικές χώρες οι συντελεστές δεν ξεπερνούν το 12%, όταν στην Ελλάδα ανέρχεται στο 29%

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ήθελαν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη Βουλγαρία και την Κύπρο, αφενός για να γλιτώσουν από τη φορολογική επιβάρυνση και αφετέρου από τη φορολογική αβεβαιότητα. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι 4 βασικοί νόμοι (κώδικας φορολογίας εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, κώδικας φορολογικών διαδικασιών και τα ελεγκτικά πρότυπα) τροποποιήθηκαν με 82 νόμους.

Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση ότι με την τακτική τους, αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να μεταναστεύουν, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να χάνει τεράστια έσοδα.

Πηγή: liberal.gr



Financial & Law:
Ίδρυση - μεταφορά εταιρίας στη Βουλγαρία. Αναλαμβάνουμε οικονομικά και υπεύθυνα όλη τη διαδικασία.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642